Мій список блогів

середу, 21 вересня 2022 р.

«РОЗЛІТАЙТЕСЯ ПО СВІТУ, ГОЛУБИ МИРУ!» - майстер-клас у бібліотеці

         

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день мируСьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина

З нагоди Дня миру читачі  міської бібліотеки для дітей також приєдналися до цього дня. Діти дізналися, що в якості емблеми миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році. Також поділилися своїми роздумами з приводу того, що ж таке мир та як його треба берегти у всьому світі. Та найбільше їм прийшлося до вподоби виготовлення власноруч одного з символів мирубілого голуба.


Майстер-клас з виготовлення обємних паперових голубів пройшов з ентузіазмом та натхненням. Працювали всі з неабияким захопленням, тому і результат вийшов відмінний. Паперові білі голубки ніби самі просилися на волю. Тож, нехай розлітаються по світу голуби миру!