Мій список блогів

вівторок, 18 січня 2022 р.

ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ ЩО…

 

18 січня – День Вінні Пуха. Всім нам добре відома весела казка про Вінні-Пуха, яку написав англійський літератор Алан Мілн, 140-річчя від дня народження якого відзначається сьогодні. Писати історії про Вінні-Пуха Мілн почав для свого сина. До виходу в світ книг про Вінні-Пуха Мілн вже був досить відомим драматургом, проте успіх Вінні-Пуха придбав такі масштаби, що інші твори Мілна зараз практично невідомі. Книга про Вінні-Пуха - феєрверк радості й оптимізму. Вона ніби не підпорядкована законам казкового жанру. У ній немає драматичних ситуацій, боротьби Добра і Зла, вона легка і позитивна, а всі пригоди, що відбуваються з іграшками Крістофера - персонажами цієї казки, - дуже схожі на дитячі ігри.

Саме з цієї  нагоди бібліотекар Лариса Крилова провела бібліографічний огляд «Алан Мілн і всі-всі-всі…», і розповіла про книги, які є в бібліотеці цього чудового письменника та всі разом занурились у солодкий світ Вінні Пуха.





До вашої уваги пропонуємо книги про Вінні Пуха  із фонду Нововолинської міської бібліотеки для дітей…

 Ця книга надійшла до бібліотеки за Програмою поповнення бібліотечних фондів Українським інститутом книги.

Мілн А. А. Заходер Б. В.

Вінні-Пух та Всі-Всі-Всі: Казкова повість: Для молодшого та середнього шкільного віку / Переклад з англійської Б. Заходер; Переказ українською А. Костецького. –Київ: Школа, 2000.-309 с.

У Стоакровому Лісі не засумуєш: то Вінні намагається поцупити у бджіл меду із допомогою повітряної кульки, то не надто вдало потрапляє у гості, то Ослик губить хвоста і звірі дружно його шукають... Словом, забавляються наші герої, аж ліс шумить.

 Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.



Мілн А. А.

Вінні-Пух: Повна збірка казок і віршів/ Алан Александр Мілн; Художник Ернест Шепард; Переклад з англійської О. Мокровольського. – Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2020.-416 с.

У цій книзі ви познайомитеся з відомим плюшевим ведмежатком Вінні-Пухом та його друзями. Це найповніша збірка історій про Вінні-Пуха.

 





«Вінні-Пух» визнаний у всьому світі як один з кращих зразків книги для сімейного читання. У книзі є все те, що залучає дітей до процесу читання, але є і те, що змушує переживати і міркувати навіть і дорослих читачів.

P. S. То ж мерщій до нашої бібліотеки за цією книгою і не тільки…