Мій список блогів

вівторок, 2 листопада 2021 р.

КАРАВАН ІСТОРІЙ ПРО ЛИЦАРІВ В МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ

 

   Лицарі це безстрашні воїни, відданні васали, захисники слабких, шляхетні слуги прекрасних дам, галантні кавалери. Середньовічні лицарі мали цілий перелік обов’язкових умінь та правил, без виконання яких вони не могли, і не мали права, називатися лицарями, а саме: їздити верхи, чудово фехтувати, володіти списом, полювати, плавати, грати в шахи, а також складати вірші та виконувати пісні на честь прекрасних дам.

Чи носили лицарі бронежилети? Чи полюбляв суп Ґодфруа де Бульйон? Чи мали лицарі гармати? Про все це сьогодні говорили в дитячій бібліотеці з учнями 5-Б класу Нововолинського ліцею №7.

Бібліотекар Олена Рябая ознайомила школярів з книгою Жан-Мішеля Бію "50 дотепних запитань про лицарів". Діти дізналися багато нового про найвідоміших лицарів, видатні замки, кодекс честі, найнеймовірніші поєдинки і найруйнівнішу зброю... Та прийняли участь у лицарському турнірі. Учасники продемонстрували свої навички, вміння, розум, кмітливість. Вони довели, що можуть «уполювати звіра», що здатні врятувати даму з безвихідної, здавалося б, ситуації, навіть намалювати її портрет.