Мій список блогів

неділю, 27 червня 2021 р.

КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ-25

Святкування Дня Конституції цього року – найбільш актуальне, це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу.

«Конституція – паспорт держави», під такою назвою пройшла правознавча онлайн-хвилина в міській бібліотеці для дітей. Бібліотекар Олена Рябая присутнім наголосила, що найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

«А що таке Конституція для кожного з нас?» - саме таке питання задала бібліотекар дітям. Відповіді були різні, але всі прийшли до висновку, що КОНСТИТУЦІЯ – це основний документ держави, де записано всі закони, що визначають життя країни, права і обов’язки її громадян, це шлях у цивілізований світ. Також присутні передивилися відео-презентацію «Конституція України. 25 цікавих фактів»: історія творення головного правового документу держави, починаючи від Конституції гетьмана Пилипа Орлика, яка є першою європейською конституцією, і завершуючи ухваленою 28 червня 1996 року Конституцією України.



        В міській бібліотеці для дітей у відділі обслуговування 5-9 класів діє тематична полиця літератури «Державні символи України». Де можна знайти і Конституцію України, і матеріали про історію української державності, про роль Конституції в житті країни і людей, права і обов'язки пересічних громадян, про те, як «народжуються» закони тощо.