Мій список блогів

четвер, 5 грудня 2019 р.

ДЕНЬ КРАЄЗНАВСТВА У БІБЛІОТЕЦІ

Яке місце на нашій планеті вам здається найкращим? Звичайно, те місце де народився. Тому що, душа наша приростає до рідної землі, до рідного куточка. І справді, немає землі, кращої за рідну.
Волинь – один з мальовничих куточків України. Вона дивиться синню ставків, річок, тихо шепоче налитим колосом та польовою травою, лунає в небі піснею жайворонка. Наша древня волинська земля народила багато письменників, поетів, багата на мудре слово.
Нещодавно в Нововолинській міській бібліотеці для дітей відбувся День краєзнавства «Славетні письменники – ювіляри рідного краю».
2019 рік багатий на ювілярів. І першою сторінкою Дня краєзнавства був бібліотечний етюд «Світло добра і любові», присвячений 170-річчю від дня народження Олени Пчілки. На захід були запрошені учні 4-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник Л.Я.Савчук). Бібліотекар Лариса Крилова ознайомила дітей з біографією та творчістю письменниці, провела вікторину «Душею журавліла до Волині» та голосні читання творів по книзі «Годі, діточки, вам спать».







Наступна сторінка Дня літературна візитка «Знай наших». Бібліотекар Олена Рябая ознайомила дітей 5-Б класу ЗОШ №7 (О.С.Костюк, заступник директора по виховній роботі) з відомими поетами Волині. 



А родзинкою Дня краєзнавства стала година з автором Іриною Мартинишин «Все почалося з музики й любові…». Ведуча заходу Валентина Ярмолюк розповіла, що гостя є лікарем, поетом, художником, музикантом і просто чарівною жінкою.  Пані Ірина  видала дві збірки поезій «Любов, як музика багатогранна…» та «Кохання з присмаком розлуки». Учні 8-А класу ліцею-інтернату  (класний керівник Т.Ф.Дудкевич) читала  вірші зі збірок поетеси та задавали різні запитання. 







 По закінченню заходу Ірина Святославівна подарувала свою нову збірку поезій і цілу низку автографів. Діти побажали авторці успіхів у творчості, вдячних читачів і ні за яких обставин не втрачати своєї доброти та любові та щедро дарувати їх людям.


  

В читальному залі бібліотеки організовано книжкову виставку про наш славний наш «Земле волинська, рідний мій край».