Мій список блогів

пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

ПРАВОВА ТУСОВКА

В Україні щороку на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права.
З нагоди цієї дати в Нововолинській міській бібліотеці для дітей відбулася правова тусовка «Я українець! І в мене є право» для учнів 5-В класу гімназії (керівники Дмитрук І.М., Чапюк О.М.). На захід були запрошені Вікторія Скриннік начальник Нововолинського бюро правової допомоги та Тамара Нич – головний спеціаліст.  
Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк розповіла про «Конвенцію ООН про права дитини», історію створення Декларації прав людини.
Гості розповіли про права та обов’язки дітей в Україні, давала поради  як себе вести у незвичайних ситуаціях, з незнайомими людьми, у випадках, коли вони залишаються наодинці вдома.
П’ятикласники дуже уважно слухали різні історії із життя ровесників про фізичне насильство з боку п`яних батьків бродяжництво, про актуальну тему «булінг» та «кібербулінг» - одну із найгостріших проблем взаємодії дитини з Інтернетом, і робити свої висновки, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Під час бесіди учні мали можливість переглянути відео «Декларація прав людини».








На закінчення заходу завідувач бібліотеки подякувала гостям  за цікаву і змістовну зустріч. Надіємось, що завдяки спільним зусиллям ми допоможемо запобігти таким непередбачуваним вчинкам, які несуть за собою відповідальність різного характеру.