Мій список блогів

середу, 22 серпня 2018 р.

МИ – УКРАЇНЦІ І МАЄМО ПРАВО ЖИТИ ЩАСЛИВО В КВІТУЧІЙ ДЕРЖАВІ


«…Є святині в нашому житті, які не можна ні з чим порівнювати, зіставляти – це Батьківщина, синівська вірність, відданість тій землі, де ти народився і осмислив сам себе, тому народові, який вигодував і зростив тебе.»
В. О. Сухомлинський
Говорити про нашу країну можна нескінченно. Україна – це неозорі простори рідної землі, що тягнуться від Карпат до Чорного моря. Україна – це історія народу, який протягом багатьох років боровся за свою свободу і незалежність. Україна – це рідна мова, яка стала однією з найрозвинутіших мов світу. Україна – це наша Батьківщина.
У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою: 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю.
З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня незалежності України та Дня Державного Прапора у міській бібліотеці для дітей влаштований парад книг «Міцніє у віках та книгах наша незалежна Україна», присвячений цій знаковій даті в історії нашої ще такої молодої держави.

Бібліотекар ознайомила дітей з історією України, її державною символікою, розповіла про складний і тернистий шлях, пройдений нашою Батьківщиною до заповітної мрії – незалежної України.




Українці мають славну історію і традиції. Маємо і свою державу, а кожна держава має свої національні символи, які люди шанують і бережуть – чисте небо – символ миру та пшеничне поле – символ достатку.
Зі святом! З Днем Народження, Державо!