Мій список блогів

середу, 9 листопада 2016 р.

ЗУСТРІЧ З НОВОВОЛИНСЬКИМИ ВОЛОНТЕРАМИ

«Любити і допомагати» – девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь людей, які потребують підтримки та участі. А також – турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати ніякими інструкціями та законами, притаманні волонтерам. Сьогодні в кожній області, кожному місті та майже кожному селищі нашої держави є хоча б одна група волонтерів, які активно допомагають тим, хто потребує допомоги, що свідчить про визнання українським суспільством значущості волонтерської діяльності та повернення до християнських цінностей милосердя та благодійності. Це ще раз засвідчує те, що милосердя та благодійність залишаються незмінними атрибутами життя людини.
8 листопада в міській бібліотеці для дітей відбулася зустріч «Жити, щоб допомагати, допомагати, щоб жили» учнів ЗОШ №7 8-А класу (класний керівник О.М.Чемко) з волонтерами Нововолинського центру допомоги військовослужбовцям. На зустріч завітали волонтери цього центру К.О.Франчук, З.П.Колбун, О.Д.Ільницький та керівник клубу «Патріот» Н.Ф.Венгрин, який організований при ЗОШ №7. Вони розповіли про допомогу військовим та мирним жителями на східному фронті.

 
Олександр Данилович Ільницький ознайомив присутніх з роботою центру допомоги військовослужбовцям та розповів про одного з волонтерів, депутата обласної рада В.Л.Курстака, який неодноразово їздив в зону АТО з гуманітарною допомогою для бійців. Учні, які були присутні на заході є членами клубу «Патріот», цікаво та з хвилюванням у серці згадували як писали листи воїнам-захисникам, виготовляли власноруч сувеніри-обереги та маскувальні сітки, які разом з теплими речами передали у зону АТО.


      На закінчення зустрічі школярі намалювали малюнки воїнам з побажанням миру та скорішого  завершення війни.

Діти дійшли висновку, що допомогти армії, нашим бійцям, може кожен із нас, хто має в серці бодай трохи любові і здатен нею поділитися.