Мій список блогів

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ

14 жовтня ми будемо святкувати світле та радісне свято – Покрову Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва. А ще саме на свято Покрову в нашій країні вперше ми святкуємо День Захисника Вітчизни.



Для того, щоб пересвідчитися, шо ми є нащадками нашого славного козацького роду, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків для учнів 4-В класу гімназії (класний керівник Власюк О. А.) було проведено гру-конкурс «Козацькі перегони».


На початку зустрічі завідувач міської бібліотеки для дітей Валентина Ярмолюк розповіла дітям про свято Покрови, його релігійне та народознавче значення для нас українців. Перед тим, як розпочати змагання  дівчатка класу  підготували привітання для хлопчиків. А після цього присутні на нашому святі нащадки славних козаків показали свої знання з історії козацтва та продемонстрували фізичну міць та силу у різноманітних веселих та цікавих іграх та конкурсах, за які отримали солодкі нагороди. 


Свято закінчилося, але залишилися море чудових вражень та емоцій. Отож, пам’ятаймо, що ми є нащадками славних українських козаків. То ж любімо Україну, шануймо її народ. Хай кожен з нас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!