Мій список блогів

четвер, 20 серпня 2015 р.

МОЯ КРАЇНА – УКРАЇНА

Незабаром головне свято всього українського народу – День Незалежності України.
Подорожувати по нашій Батьківщині можна залізницею, літаком або морем. А міська бібліотека для дітей запросила юних читачів здійснити подорож по книзі Алли Сокол та Олени Конечної «Моя країна – Україна».
Мета цієї подорожі розширити знання дітей про Україну, розвити почуття патріотизму, гордості за свою Батьківщину, виховувати любов до рідного краю. І в цьому допомогла дітям бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая, яка ознайомила їх з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою.


Подорожуючи книгою юні читачі дізналися, що Україна – найбільша країна в Європі. Вона має славетну історію та унікальні культурні традиції, багато пам’яток, які нагадують нам про минуле нашої Батьківщини.

Дорогі читачі!

Пропонуємо вашій увазі книги про нашу Батьківщину, які є у нашій книгозбірні. Вони поведуть вас у подорож по рідній країні. Чим раніше і більше кожен з вас довідається про свою Батьківщину, тим впевненіше прокладатиме власну стежину на шляху до щасливого майбутнього.

Крупа Т., Астахова О. Мандри в історію України. / Т. Крупа, О. Астахова.  – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2004. - 80с.
Якими були люди, що жили на території сучасної України тисячі років тому? Хто створив могутню державу Київська Русь? Як виникла Запорозька Січ? Відповіді на ці запитання та ще багато чого цікавого ви дізнаєтесь, мандруючи Україною у просторі та часі. Книга призначена для тих, хто тільки починає вивчати історію України, а також для допитливих школярів, які цікавляться історією та звичаями рідної країни.

Сокол А. Конечна О.  Моя країна – Україна / А. Сокол, О. Конечна. – Чернігів : Деснянська правда, 2004. – 64 с. : іл.
Видання запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, в доступній формі знайомить з історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу.


Україна: дитяча енциклопедія / упоряд. В. М. Скляренко, Н. М. Кушнаренко. – Харків : Фоліо, 2004. – 319 с.
Енциклопедія містить досить повну і різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя нашої країни. Вісім розділів цієї книги, що супроводжуються понад 200 ілюстраціями, цікаво і докладно розповідають про історію, звичаї та традиції українського народу, розвиток економіки, науки, освіти, культури, літератури і мистецтва в Україні.

Україна : Природа. Традиції. Культура. – Київ : Балтія-Друк, 2005. – С. 100.
  Видання знайомить з чарівною природою, неповторною архітектурою, особливостями національної української кухні, стародавніми віруваннями та ритуалами, традиціями українського народу, спортивним життям і останніми досягненнями науки і техніки незалежної держави Україна.

Чугуєнко М. Моя Україна: ілюстрована енциклопедія для дітей / М. Чугуєнко. – Харків : Ранок, 2008. – 128 с.: іл.
Книга розповідає про стародавню землю України, про її тисячолітню історію, про неповторні душевні якості її талановитого і мужнього народу, невичерпну багатовікову культурну спадщину українців.

До зустрічі у бібліотеці!