Мій список блогів

середу, 3 червня 2015 р.

СВЯТО ДИТИНСТВА

Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, найкращий скарб, безмежна радість і щастя.
 З нагоди цього дня у міській бібліотеці для дітей  відбулось розважально – ігрове свято «Маленька країна, країна дитинства, де сонечко світить і казка живе» для учнів 2-В класу гімназії (класний керівник Нина М.В.). На початку зустрічі завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк розповіла про історію виникнення свята, познайомила дітей із важливими документами, які захищають їхні права і свободи, а саме про Конвенцією прав дитини та Декларацією прав дитини.



Після цього бібліотекар Лариса Крилова провела із учнями різноманітні веселі конкурси та вікторини, під час яких вони продемонстрували свої знання та навики. А у рухливих іграх показали, які вони спритні  і кмітливі, що їм притаманний веселий командний дух та бажання перемагати.
 Доброю традицією цього свята є малювання дитячих малюнків на асфальті. Діти теж долучилися до цього. Кожна дитина у своєму малюнку відобразила свої мрії та бажання. А найбільшим дитячим бажанням стало прагнення того, щоб всі діти  нашої країни зростали під мирним українським небом. Тому що у малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинно стати одним з найголовніших наших обов'язків.



 На закінчення свята діти випустили в небо повітряні кульки, а разом і з ними свої заповітні мрії, і хай летять вони високо-високо в синє небо та обов’язково  здійснюються всі дитячі надії та сподівання.



А в бібліотеці на дітей чекають цікаві книги, які викладені на тематичній полиці «Дитинства яскравого мить».