Мій список блогів

понеділок, 16 вересня 2024 р.


У другу суботу серпня відзначають День фізкультурника. Це свято здорового способу життя. Адже спорт, це не тільки самоорганізація і дисципліна, а і здоров'я, молодість, елемент культури і стиль життя, рух вперед! З нагоди цього дня в рамках програми Літо в країні Читалії в Нововолинська міська бібліотека для дітей було організовано і проведено спортивні розваги "Швидше, вище, сильніше". Спочатку бібліотекарі познайомили з історією свята та розповіли про книги про спорт, які є у бібліотеці. Ну а дальше провели  інтелектуальну розминку "Загадкова капуста". Ну а після цього дітлахи змагалися у спортивних іграх та розвагах: грали у волейбол та футбол, бігали крос та займалися на тренажерах. Всі отримали спортивний позитивний запал та неперевершені емоції.















середа, 7 серпня 2024 р.

 

Сьогодні 1 серпня минає 111 років від дня смерті Лесі Українки - видатної поетеси, громадської діячки, мужньої жінки, борця за долю України.

Леся Українка — найшанованіший класик літератури та поезії в Україні поряд з Тарасом Шевченком та Іваном Франком. Її творчість сповнена містичною жіночністю, вірою у свободу та життя, фольклорними мотивами, піднесеними, але реалістичними образами.

Видатна українська поетеса і письменниця лишає свій віддзеркаленний слід не лише в літературі, але і в серцях людей та на картах міст і назвах установ. Вона стала символом національної гордості та незалежності України.

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшла інформаційна хвилинка «Розповідь про Лесю Українку».

Бібліотекарі познайомили дітей з біографією письменниці, її творчим шляхом. Переглянули мультфільм «Мавка. Лісова пісня» знятий за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня». Познайомилися з книгами поетеси, написаними для діток.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Нерозквітла блакитна троянда».

Леся Українка не лише прославилася своєю творчістю, але й стала символом національної самосвідомості та незалежності України. Її ім’я і діяльність продовжують надихати і сприяти розвитку української культури.






 

Сьогодні у Нововолинській міській бібліотеці для дітей під час бібліокінозалу "Коли сторінки оживають" дітлахи переглянули мультфільм за книгою Редьярда Кіплінга "Книга джунглів". А після перегляду дружно обговорювали побачене. Та вкотре пересвідчилися, що разом цікавіше навіть фільми переглядати. І ви часу не гайте, мерщій поспішайте до Нововолинська міська бібліотека для дітей.




 

Весела літня пора у розпалі. І у Нововолинській міській бібліотеці для дітей теж дуже гаряче і спекотньо так як триває літня програма "Літо в країні Читалії". В рамках літературного пікніка "З книгою на повітрі" ми побували в Нововолинському міському парку культури та відпочинку. Тут на дітей чекали безліч веселих розваг та атракціонів. А досхочу награвшись та нарозважавшись, дітлахи сховалися від пекучого сонця в тіні та читали разом з бібліотекаркою Ларисою Криловою цікаві книги.

Щиро дякуємо директору Нововолинського міського парку культури та відпочинку Максиму Галінському за надану можливість чудового відпочинку дітей.









 

Триває у Нововолинській міській бібліотеці для дітей програма "Літо в країні Читалії". Сьогодні в рамках літературного пікніка "З книгою на повітрі" ми побували біля міського озера. Веселі ігри, забави, читання цікавих книг, плюскання у озері. Все це подарували дітям чудовий літній настрій та позитивні емоціЇ.













ЛІТНІЙ БІБЛІОТЕЧНИЙ СЕЗОН ВІДКРИТО

У Нововолинській міській бібліотеці для дітей стартував літній проект "Драйвуй з книгою в ритмі літа". Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи за допомогою книг, екскурсій, різноманітних, веселих ігор, літературних пікніків, походів на природу. Читачі поринуть у бібліотечне літо, сповнене не лише книжкових пригод, квестів, ігор, переглядів анімаційних і художніх фільмів, а й  яскравих вражень і позитивних емоцій.

Гарний настрій, сяючі очі та усмішки на обличчях – це найцінніша подяка від наших дітей. Тож давайте зустрінемо літо  гарним настроєм, чарівними посмішками та улюбленими книжками!!!

Чекаємо всіх кожного вівторка, середи та четверга о 13.00 у нашій бібліотеці.














ПОДОРОЖ ЗА КНИГОЮ ГАЛИНИ ВДОВИЧЕНКО "36 І 6 КОТІВ - КОМПАНЬЙОНІВ"

 

Тривають веселі літні канікули. Але для того, щоб діти з користю проводили свій час бібліотекар Лариса Крилова провела подорож за книгою Галини Вдовиченко 36 і 6 котів - компаньйонів. Галина Вдовиченко - відома українська дитяча письменниця, авторка багатьох творів для молодших читачів. Її книга "36 і 6 котів" увійшла до короткого списку премії Дитяча Книга року BBC-2015. Спочатку бібліотекар ознайомила із сюжетом книги, розповіла чому її треба почитати. А потім дітлахи зачитували уривки, знаходили схожості та відмінності з персонажами. Але мораль книги така, що людина відповідальна за того, кого вона приручила. Дана книга є нашій бібліотеці, тож мерщій поспішайте прочитати її.

вівторок, 6 серпня 2024 р.

ЕКСКУРСІЯ ДО БІБЛІОТЕКИ

 

Нововолинська міська бібліотека для дітей продовжує організовувати для дітей цікаве та змістовне дозвілля. Сьогодні до нас знову завітали учні 1-А класу Нововолинського ліцею 8 разом з учителем Світланою Йосипівною Кулик та бібліотекарем цього закладу Людмилою Вікторівною Паламарчук.                                          І навіть повітряна тривога не змогла зіпсувати дітлахам гарний настрій та бажання читати.                                                       

         Тому ми сьогодні багато читали, розповідали про свої улюблені книги, розгадували загадки. А ще під час майстерки виготовляли закладки, та розфарбовували малюнки.                                    

Тож бажаємо всім дітям мирних, яскравих та сонячних літніх канікул та до нових зустрічей у нашій бібліотеці.