Мій список блогів

четвер, 24 грудня 2020 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ПИСЬМЕННИКА

             


         Наша древня волинська земля народила багато талановитих людей. Серед них відомий письменник Іван Іванович Чернецький. 23 грудня письменнику виповнилося б 85 років.

Іван Іванович народився в 1935 році в селі Злоєць на Холмщині. У 9-річному віці його сім'ю було переселено на Херсонщину, проте, коли у 1946 року на Східній Україні розпочався голод, Чернецькі переїхали на Волинь.

Член Національної спілки письменників України з 1981 року. Нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України (2011), лауреат обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського (2000), літературної премії "Родина Косачів" благодійного фонду "Рідна Волинь" за твори для дітей (2012), переможець VІІ Всеукраїнського фестивалю гумору, що проводиться у селі Нобель на Рівненщині (2013)

    Окремі його твори було перекладено російською, білоруською, польською мовами. Загалом у творчому доробку письменника - п’ятнадцять книжок поезії та прози, з них шість – для дітей.

З нагоди ювілею письменника Нововолинська міська бібліотека для дітей провела літературну візитку «Спинилась мить поговорити із поетом» для учнів 4-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник С.І. Красько). Ведуча заходу  Валентина Ярмолюк познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом поета, книгами, які є у фонді бібліотеки. Школярі  читали вірші та інсценізували  казку «Кіт пенсіонер», провели гру "Так чи ні" за мотивами вірша поета «Маленький брехунець». Вірші прозвучали у дитячому виконанні щиро та проникливо. Діти перенеслися у світ доброї і захоплюючої поезії Івана Чернецького та відкрили для себе багато нового і цікавого.









Усі присутні мали змогу переглянути книги ювіляра, які  представленні на тематичній полиці «Іван Чернецький - дітям».