Мій список блогів

середу, 16 грудня 2020 р.

КАЗКОВІ ДЖУНГЛІ КІПЛІНГА

30 грудня виповнюється 155 років з дня народження відомого англійського письменника Редьярда Кіплінга. Для більшості дітей Кіплінг відомий, як творець ведмедя Балу, пантери Багіри, мангуста Рікі-Тікі-Таві та кішки, яка ходила сама по собі… Ну що, згадали цих героїв? 

Але насправді, письменник залишив чимало поетичних творів та декілька романів. Завдяки їм він став наймолодшим лауреатом Нобелівської премії з літератури (отримав у 1907 р. у віці 42 років), і за більше ніж сто років ніхто не зміг перевищити це досягнення.

Тож запрошую вас почитати історію самого письменника.

Письменник написав багато чудових творів. Наприклад, мені дуже подобається збірка його «Казок», в яких є й розповідь про Кішку, що гуляла сама по собі. Знаєте цю історію? Якщо ні, обов'язково її почитайте!

В яких країнах світу тільки не побував Редьярд Кіплінг! І все ж найбільше письменнику запам'яталася Індія, де пройшло його дитинство. Саме тому багато своїх творів - розповідей, казок та віршів – він присвятив цій країні.

Так, саме в Індії, наприклад, відбувається дія «Книги Джунглів», в яку також ввійшли і розповіді про життя хлопчика серед звірів. Ви ж пам’ятаєте, напевно, ці казки? В них розповідається про Мауглі, який виріс у зграї вовків.

Керував цією зграєю мудрий вовк Акелла. А виховували хлопчика пантера Багіра, ведмідь Балу та пітон Каа…

Втім, ви й без мене вже згадали ці казки. Так?