Мій список блогів

пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

1 ГРУДНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ


Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу, на жаль,  продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі.
Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) — це важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який пошкоджує імунну систему людини, і таким чином знижує опірність організму проти будь-якого захворювання.
1 грудня, до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом міська бібліотека для дітей для учнів 5-7 класів ЗОШ №7 (педагог-організатор В.В. Івануха) провели годину здоров’я  «СНІД – ворог непомітний».
Завідувач бібліотеки Валентина Ярмолюк розповіла учасникам заходу про одну із найважливіших і найтрагічніших проблем всього людства – СНІД. 

Ведучі заходу Дмитро Ковальчук  та Світлана Кулікова ознайомили із цією хворобою,  як жахливим явищем в історії людства, про особливості вірусу, шляхи зараження ВІЛ, симптоми і протікання захворювання, лікування та профілактику СНІДу, групи ризику, толерантне ставлення до хворих тощо. Навели шокуючі цифри зараження ВІЛ-інфекцією.
Всі присутні переглянули відеосюжет «СНІД не спить» з якого дізналися про історію виникнення СНІДу, способи зараження,  познайомилися з  простими правилами безпеки та прослухали пісню «Хто як не ти» у виконанні Юлії Шевчук.

У відділі обслуговування учнів 5-9 класів міської бібліотеки для дітей діє виставка – запитання «Квиток до країни «КАЙФ» в один бік»», де один із розділів присвячений цій проблемі «Небезпека зараження СНІДом. Чи варто ризикувати», який складається з науково-пізнавальної літератури та періодичних видань про СНІД.