Мій список блогів

середу, 6 грудня 2017 р.

ЗНАЙ СВОЇ ПРАВА, ДИТИНО!

В рамках Тижня правових знань міська бібліотека для дітей провела правовий компас «Великі права маленьких українців». Учасниками цього заходу були учні 6-А класу НВК «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 – колегіум». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів МБД Олена Рябая розповіла присутнім про історію створення «Декларації прав дитини» та ухвалення «Конвенції про права дитини».

Під час перегляду слайд-презентації «Права дитини» учні ознайомилися з правами та обов’язками громадянина нашої держави. Уважно слухаючи та доповнюючи бібліотекаря, діти демонстрували добрі знання з правових відносин у суспільстві. Переглянувши добірку відеоматеріалів, без помилок назвали правопорушників серед казкових героїв. Коментуючи поведінку персонажів, добре розрізняли поняття права і обов’язку. Діалог вийшов змістовний та повчальний. У грі «Права дітей» учні наввипередки відгадували завдання.
В кінці бібліотекар зазначила: "Тільки не забувайте - такі самі права як і ви, має кожна людина. Реалізуючи свої права, намагайтеся поважати права інших, поставити себе на їх місце. Спробуйте зробити це - і ви побачите, як зміниться світ і люди, що вас оточують".
До уваги користувачів у відділі обслуговування 5-9 класів міської бібліотеки для дітей діє тематична полиця «Права дітей на основі Конвенції».