Мій список блогів

середу, 29 листопада 2017 р.

УРОК ЧУЙНОСТІ І ДОБРОТИ

У календарі є день, який інакше як день милосердя та доброти не назвеш, - це Міжнародний день інвалідів. Цей день нагадує про те, що у нас є можливість допомагати та підтримувати тих, у кого життя складніше ніж наше. Хоч би яким розвиненим і цивілізованим було суспільство, воно завжди потребує милосердя, чуйного ставлення та співчуття в біді. Справді, милосердя не має віку та статі.
З цієї нагоди у міській бібліотеці для дітей відбувся урок чуйності і доброти «Милосердя це не слово, а вчинок» для учнів 5-Б класу Нововолинської гімназії (класний керівник Уманець О.Є.).

Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая розповіла дітям, що ще з давньоруських часів милосердя, доброта і благодійність була традицією нашого народу. Ознайомила з основними поняттями добра і толерантності, які тісно переплітаються між собою та рятують сьогоденний жорстокий світ. Діти з задоволенням відповідали на питання вікторин, виконували завдання, обговорювали запропоновані ситуації, декламували вірші про доброту людську, про милосердя
На прикладі повчальної розповіді про добрі справи бібліотекар показала дітям, що справедливі вчинки та добро, завжди допомагають іншим людям.



І наприкінці заходу тримаючи в руках писанку, як символ добра, кожен з дітей, до кого потрапила писанка, сказав своє слово з приводу сьогоднішньої розмови, яка розпочиналася так: «я думаю», «я хочу», «мені здається». У своїх виступах школярі говорили, щоб бути добрим – треба допомагати один одному в біді, дарувати радість знайомим і незнайомим людям, захищати молодших і піклуватися про старших.



Всі учасники заходу дійшли висновку, що ми живемо серед людей і повинні доброзичливіше ставитись одне до одного. Треба навчитися рахуватися з думками і вчинками інших, уміти зрозуміти людину і вибачати її, бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б не хотіли для себе. А для цього необхідно викоренити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді світ стане кращим, адже добро починається з нас!
До уваги користувачів в бібліотеці у відділі обслуговування учнів 5-9 класів представлена тематична полиця літератури "Добро і милосердя в нас і поруч з нами".