Мій список блогів

вівторок, 28 листопада 2017 р.

СВІТ ГЕРОЇВ ДЖОНАТАНА СВІФТА

30 листопада минає 350 років від дня народження церковного діяча, публіциста, сатирика, англомовного ірландського письменника Джонатана Свіфта. Автор іронічних віршів, безлічі політичних і релігійних памфлетів, Свіфт увійшов до історії літератури, перш за все, як творець книги «Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спочатку лікаря, а потім капітана кількох кораблів». Цей роман приніс письменнику всесвітню популярність. Це один з найбільш чудових сатиричних творів світової літератури. Уперше цей твір було видано у 1726 році. Безсмертний роман англійського сатирика ось уже кілька століть вражає, захоплює і дивує читачів.
У ньому описані незвичайні мандрівки хірурга і капітана Лемюеля Гуллівера, який потрапляє до фантастичних країн, де з ним відбуваються чудернацькі, а іноді й трагікомічні пригоди.
Водночас це — іронічні та сумні роздуми про долю усього людства, його духовні вади, недосконалість будь-якого суспільного устрою.
Гуллівер смішний і жалюгідний, коли повертається додому. З тих пір він нездатний спілкуватися з людьми, в яких бачить жахливих єгу. Прагнучи очиститися від людських вад, він йде від своєї сім’ї і проводить весь час у стайні. Але Гуллівер прекрасний як оповідач, коли пише про пережите.
Цей роман приніс письменнику всесвітню популярність. Джонатан Свіфт поставив собі за мету - змалювати і висміяти ненависні йому порядки Англії того часу. І це йому вдалося.
До дня народження відомого письменника у міській бібліотеці для дітей відбувся бібліомікс «Мандруємо разом з Гуллівером». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів МБД Олена Рябая ознайомила учнів 7-го класу ЗОШ №3 з книгою автора «Мандри Гуллівера». Школярі зацікавлено слухали про історію виникнення книги та захопливі подорожі Лемюєля Гуллівера. А потім відповіли на запитання вікторини, пройшли тест «Лемюєль Гуллівер».
Здійсніть захопливі подорожі разом з Лемюєлем Гуллівером, і ви не пошкодуєте!