Мій список блогів

пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЦІКАВОЮ ОСОБИСТІСТЮ

      Чудового весняного  дня мені випала нагода побувати на зустрічі у Нововолинській центральній міській бібліотеці із луцьким бардом,  творчою, неординарною особистістю, великим патріотом своєї Батьківщини – Юрієм Щербиком.
І хоча народився він у далекому Казахстані, проте дуже прикипів до України. Йому болить душа за долю своєї країни і свій біль він виливає у піснях. Але чи легко бути патріотом та йти під ворожі кулі та "гради", як це зробив пан Юрій, коли країна тоне у фальші та брехні, коли навкруги стільки свавілля та цинізму. Звісно не легко.
На щастя українці – нація сильна та незламна. І доказом того є факт, коли будучи у зоні АТО Юрій Щербик отримав листа від нововолинської школярки Юлії  Жук, сповненого недитячими роздумами над долею України та глибокою вірою у те, що настане і світле майбутнє у нашої многостраждальної держави. Але чомусь виникає запитання, для чого цій дівчині перейматися, здавалося б, на перший погляд проблемами дорослих людей, а не насолоджуватися прекрасним періодом дитинства.
Та коли ми не будемо плекати почуття патріотизму у наших дітей ще з раннього дитинства, власними життєвим прикладом показувати любов та прихильність до своєї держави, то чого буде вона варта?
Тому що, як зазначає пан Юрій воювати можна не лише зброєю, а й словом і піснею та щоденними добрими справами во ім'я  України.
А закінчити хочеться віршем Юрія Щербика:
Вірю в світле майбутнє і краще!
Хоч і гірші, й слабкі ми, як люди -
Українці не самі пропащі.
Бог ніколи про нас не забуде!
Лиш зміцнить нас терниста дорога.
Як пройдемо ті іспити чесно,
Ми на землю цю вимолим в Бога
Найнадійнішу варту - небесну!
Тож вірю та сподіваюся, що Бог нас не забуде, що закінчиться ця неоголошена, безглузда війна і у нас буде все гаразд.
        Учасник заходу бібліотекар МБД Лариса Крилова