Мій список блогів

четвер, 20 квітня 2017 р.

ЗУСТРІЧ З ПОЕТОМ ТА МУЗИКАНТОМ ЮРІЄМ ЩЕРБИКОМ

Сьогодні у Нововолинській центральній міській бібліотеці відбулася зустріч з одним із найталановитіших і найвідважніших жителів міста Луцька, поетом, музикантом, воїном, що захищав Україну в зоні бойових дій – Юрієм Анатолійовичем Щербиком.
Юрій Анатолійович є автором та виконавцем пісень на свої вірші. Ще навчаючись у школі, він захопився грою на гітарі, і складені ним вірші вже тоді ставали мелодіями.
Куди б не закидала доля гітару не полишав ніколи. Вона для нього є допінгом та камертоном. З її допомогою він доносить до людей те – про що співає його душа. Сучасною піснею не дуже захоплюється, а ось бардівська пісня для нього саме те. Він не лише виконавець, але й автор серйозних та глибоких текстів.
А от потреба заявити про себе як про поета читацькій аудиторії, висловити власні почуття та роздуми, все, що вдалося побачити і пережити на війні у Юрія Щербика з’явилася вже на фронті. На війну він пішов добровольцем у 2014. Керувався принципом: «Хто, якщо не я».
Поезія та пісня, народжені в боях за Україну, круто змінили долю Юрія Щербика. Тепер він не мислить свого життя без творчості, яка стала найважливішою його працею.
У 2016 році відбулася презентація його першої збірки віршів «Небо Донбасу» – саме тоді Юрій Щербик заявив про своє існування як людина творча. Свого часу на появу нової збірки віршів та прозових рефлексій під назвою «На лінії невидимих фронтів» дала своє «благословення» поетеса, член Національної спілки письменників України Світлана Костюк: «Йому віриш. Віриш, бо відчуваєш, як написане проходило крізь усі фібри небайдужої душі чоловіка і батька, сина і поета, якому інтуїтивно підкоряються нові технічні прийоми віршування, мелодика слова, ритми і рими…».
Юрієві властиве почуття гумору. І це простежується в іронічних поезіях про наше життя-буття: «За ніч виростають дві речі: гриби й в супермаркеті ціни…». Він надзвичайно скромна й самокритична людина, адекватно аналізує недоліки, прагнучи до досконалості.
Все, що робить у своєму житті Юрій, він робить з Україною у серці.
PS: Вітання пане Юрію! Нехай гарно стеляться поетичні дороги у житті! Нехай бринять пісні душевні й щирі! Мирного неба!
Учасник заходу бібліотекар МБД Олена Рябая.