Мій список блогів

четвер, 18 квітня 2024 р.

ДЕНЬ ІНФОРМАЦІЇ «В ДОДОНЯХ ВСЕСВІТУ ЗЕМЛЯ»

 

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних

ресурсів, якими наділила нас природа. 

Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

Напередодні цього свята у Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшов День інформації «В долонях Всесвіту Земля». Працівники бібліотеки підготували для користувачів ряд цікавих заходів. Діти мали змогу дізнатися про свято, познайомитися з новими книгами із серії «Турбота про планету» та «Екоісторії», прийняти участь у вікторині до Всесвітнього дня Землі, ознайомитися з виставкою-роздумом «Людина і природа: гармонія чи трагедія». А ще учні ліцею №8 3-В кл. розмальовували малюнки про захист природи, про планету Зем ля та пообіцяли, що завжди будуть оберігати матінку-природу.

То ж завдання кожної людини — берегти нашу планету, а особливо ту територію, де вона живе сьогодні, де будуть жити її діти завтра.