Мій список блогів

понеділок, 8 квітня 2024 р.

 

12 квітня в Україні святкують День працівників ракетно-космічно галузі  та Міжнародний день авіації та космонавтики.

Це свято з’явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.

Першим, хто запропонував використати ракети для польоту людини у космос був українець - Микола Кибальчич. Автор схеми першого у світі реактивного літального апарата.

Україна - місце де зародилась світова космонавтика, де народилися і працювали вчені ракетно-космічної галузі. Українські льотчики – космонавти, яких знає весь світ – Попович Павло Романови, перший український космонавт,

Береговий Георгій Тімофієвич, Сергій Павлович Корольов, під його керівництвом було здійснено запуск першої безпілотної крилатої ракети. Його ракета 12 квітня 1961 року вивела у космос першу людину планети. І перший та єдиний космонавт незалежної України Каденю́к Леоні́д Костянти́нович.

Напередодні цієї дати у Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшов майстер - клас «Змайструй свою ракету». Під час зустрічі діти з розповіді завідувача бібліотеки дізналися про розвиток ракетної галузі України, про перших космонавтів, які прославили Україну. Потім виготовляли ракету і розмальовували малюнки, пов’язані з космосом.