Мій список блогів

неділя, 1 жовтня 2023 р.

КОЗАЦЬКІ ЗМАГАННЯ

1 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисника України. Ці свята взаємопов’язані і виникали послідовно.

Козаки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, тому у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

Часи козацтва – це частина героїчного минулого нашого народу. Образ козака, як лицаря і захисника рідної землі, близький кожному українцю.

Знання з історії України, українського козацтва продемонстрували учні 5-А класу Нововолинського ліцею №7 під час козацьких змагань «На варті стали козаки ». Учасники команд, відповідаючи на різноманітні конкурсні завдання, згадали традиції та побут запорозьких козаків. Проявляючи кмітливість, уважність, дівчата та хлопці назвали інгредієнти для приготування борщу; показували спритність у естафетах «Переправа» та «Хто швидше».

Бібліотекар, підводячи підсумки гри, наголосила, що любов до народу, до рідної землі починається із знання власної історії, вагомою сторінкою якої було таке неповторне й легендарне явище,  як козацтво.