Мій список блогів

четвер, 24 березня 2016 р.

ЛІТЕРАТУРНИЙ САЛОН «У МАРІЙКИ ПІДГІРЯНКИ МОВ ІЗ ЗОЛОТА СПІВАНКИ»

29 березня ми відзначатимемо 135-річчя з дня народження поетеси з лагідним псевдонімом Марійка Підгірянка, яка вплела свою гірську квітку поезії у розмаїтий веселковий поетичний вінок України.
З цієї нагоди у Нововолинській міській бібліотеці для дітей в рамках Всеукраїнського Тижня дитячого читання разом із учнями 3-А класу ЗОШ №3 (класний керівник О.Я.Дричик) був проведений літературний салон «У Марійки Підгірянки мов із золота співанки».
Діти разом з бібліотекаром Ларисою Криловою «торкнулися чарівних струн її поезії». А переглянувши слайд-презентацію більше дізналися про життєвий та творчий шлях цієї славетної поетеси.
Більшість творів Марія Омелянівна написала для дітей і про дітей. У них вона «вкладала всю свою душу» і  читаючи їх ніби відчуваєш це тепло. Тому учні з великим задоволенням декламували її вірші. Та самі мали змогу пересвідчитися у закладений великий виховний їх зміст. Адже у своїх творах Марійка Підгірянка вчить дітей любити і поважати старших, а особливо маму та допомагати їй у всьому. Крім любові до родини, до рідної оселі, поетеса вчила любити, шанувати  і дорожити ще одною матір’ю – Україною. А основними мотивами віршів  Підгірянки є сподівання та  мрії про краще майбутнє свого народу.




Для того, щоб діти ще більше могли дізнатися про творчість поетеси у нашій бібліотеці організовано викладку літератури «Співачка гуцульського краю».  Тож запрошуємо всіх до нашої книгозбірні ознайомитися із чарівним світом творів Марійки Підгірянки.