Мій список блогів

середу, 24 лютого 2016 р.

ТИ НА ЗЕМЛІ ДИТИНА!

Для нас, дорослих, діти, як диво, як сонячний зайчик, як крапелька сонця, як райдуга в сім'ї, а райдуга кольорова, чарівна. Вони прийшли в цей загадковий світ, і їх необхідно захищати та оберігати, тому що діти мають на це право. І завдання нас дорослих допомогти їм засвоїти соціально-правові принципи, які закріплені в Конвенції ООН про права дитини.
Саме тому для учнів 5-Б класу Нововолинської гімназії (кл. керівник Солтис С.В.) бібліотекар міської бібліотеки для дітей Олена Рябая провела пізнавальну хвилину «Ти на землі дитина! Знаєш ти це чи ні?». Діти  познайомилися  з  поняттями «конвенція», «право», аналізували  ситуації, які  характеризують порушення  прав  дітей, прийняли участь у правовій грі «З героями казок по статтях Конвенції», у вікторині «Чи знаєте ви…». Також школярам був запропонований  тест «Чи добре знаю я свої права?».

В міській бібліотеці для дітей у відділі обслуговування 5-9 класів читачам запропонована тематична полиця літератури «Права дитини на основі Конвенції».