Мій список блогів

вівторок, 7 березня 2023 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ВІРШІВ НАТАЛІЇ ХРАМОВИЧЕВОЇ

     В сьогоднішніх реаліях повномасштабної війни Росії з Україною наші митці, поети, діячі культури стають рупорами правди, власною творчістю підтримують ЗСУ та звичайних громадян, додають хоробрості, рішучості.

І їх слова теж стають зброєю.

Напередодні Всесвітнього дня письменника міська бібліотека для дітей Нововолинської централізованої бібліотечної системи спільно з учнями 7 класу Нововолинського наукового ліцею (класний керівник І.С.Лук'янчук) провели презентацію книги Наталії Храмовичевої "Буде весна", у якій описані правдиві життєві історії, що сталися на сході України протягом 2022 року. Збірка видана в межах проєкту "Інтеграційний хаб "Сила добра" Карітас-Волинь" за підтримки "Програма ЄС "Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України", яка співфінансується Європейським Союзом  та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).


Наталія Храмовичева народилася у 1973 році в місті Херсоні. У 1988 році закінчила школу і вступила до медичного училища. Вийшла заміж, має двох чудових дітей. У 1992 році переїхала до Миколаєва, де до недовнього часу жила і працювала. Але вимушені обставини привели пані Наталію  до Нововолинська.

       Слід відзначити, що війна також торкнулася поезії і нашої гості у якій народилися нові поетичні нотки.

Аматорська поезія пані Наталії зворушливо проста, але водночас глибока. У ній авторка говорить про себе, свої відчуття та переживання, про своїх рідних та друзів, які зараз не з нею, про ненависть до ворога, що несе смерть та руйнування, про любов до свого, гармонійного та звичного, про любов до природи, яка квітне навесні та красу якої не здатна знищити війна.

  Зустріч з авторкою пройшла у теплій, дружній обстановці. Учні прочитали вірші поетеси з її нової книги. З презентованої збірки Наталія Храмовичева зачитала декілька віршів та нові вірші, які нещодавно написала вже у нашому місті, відповідала на запитання та розповіла про майбутню збірку.









Пані Наталія подарувала декілька своїх збірочок з автографом бібліотеці, вчителям та учням. 


    Нехай прізвище Наталії Храмовичевої ще невідоме широкому загалу, однак її вірші дійсно чіпляють за живе…

     Тож зичимо гості здоров'я, сил та творчого натхнення для нових літературних здобутків у мирній Україні.