Мій список блогів

вівторок, 21 березня 2017 р.

ВЕЛИКЕ КНИГОПЛАВАННЯ

 Літературний фрегат "Велике книгоплавання" - таку назву мав наступний захід, який був проведений в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. На одну годину міська бібліотека для дітей стала великим кораблем з численними "каютами" та "палубами", а учні 5-А класу Нововолинської гімназії (кл. керівник Т.М.Ковальчук– його пасажирами. В подорож великим книжковим морем запросила дітей ведуча заходу бібліотекар Олена Рябая.
Велике книгоплавання розпочалося  на "Інтелект-палубі", де учасники заходу проявили свою обізнаність та ерудицію, відповідаючи на запитання морської вікторини.
 
В конкурсі «Підводне плавання» діти змогли проявити свою ерудицію та неповторний гумор, відгадуючи цікаві загадки про море і морських мешканців, про книгу та літературних героїв. Відвідали архіпелаг «Літературне занурення», де ознайомились з відомими творами, присвяченими морській тематиці: Д.Дефо «Робінзон Крузо», Ж.Верна «Діти капітана Гранта», «20000 льє під водою», А. Некрасова «Пригоди капітана Врунгеля», «Пригоди Сіндбада – мореплавця».

Весело провели час на "Палубі  розваг". Ігри "Влучний стрілець", "Сліпий моряк", «Пірнаємо на дно», «Підняття якоря», майстер-клас по виготовленню корабликів викликали справжнє захоплення у дітей. Кожному кораблику дітвора надала ім’я улюбленого свого автора або літературного героя.  
 
 
 
 
На кінець подорожі дружньо відшукали справжній скарб – скриню з найсвіжішими, найцікавішими книжковими новинками.
Діти гарно провели час, не пошкодували оплесків, не поскупилися на щиру посмішку. Усі присутні ознайомились з викладкою літератури «Острів книжкових скарбів».