Мій список блогів

середу, 16 листопада 2016 р.

ТОЛЕРАНТНІСТЬ – ШЛЯХ ДО ЗГОДИ

16 листопада весь світ святкує Міжнародний день толерантності. З нагоди цього свята міська бібліотека для дітей провела годину спілкування "Стосунки рівності й поваги". На заході були присутні учні 6-Б класу Нововолинської гімназії (класний керівник Солтис С.В.). Бібліотекар Олена Рябая ознайомила дітей з історією толерантності, про різні прояви її в нашому щоденному житті: терпіння та терпимість, чуйність та небайдужість, індивідуальність та різноманітність,  уміння слухати і володіти собою. Учні жваво включилися в бесіду, розкрили значення таких понять, як розуміння, любові до ближнього, до Батьківщини, до планети Земля, і, навіть, до самих себе. Вони наводили приклади синонімів до слова "толерантність". Також взяли участь у ігрових вправах «Мій образ», «П’ять добрих слів», «Чи вміємо ми порозумітися без слів». Давали відповіді на запитання тестів «Чи проявляєте ви толерантність?», «Наскільки ви толерантні?». Та всі разом визначили формулу толерантного спілкування.



  Наприкінці заходу був зроблений висновок: варто бути не просто «такими як всі», а вміти висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію, але водночас цінувати в кожній людині особистість і поважати  її  думки  та  переконання.
До уваги користувачів в бібліотеці у відділі обслуговування учнів 5-9 класів представлена тематична полиця літератури "ХХІ століття - століття толерантності".