Мій список блогів

пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ…

Щороку, в четверту суботу листопада, Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів. Ця глибока рана в історії українського народу ніколи не зітреться у національній пам’яті.
Сьогодні не викликає сумніву, що тоді сталінський тоталітарний режим вчинив жорстокий злочин проти української нації, внаслідок якого мільйони українських селян були виморені штучно організованим голодом.
До Дня пам’яті жертв Голодомору  міська бібліотека для дітей спільно з ЗОШ №7 провели реквієм пам’яті  «Українське обличчя голоду» для учнів 5-7 класів. З вступним словом виступили завідувач МБД Валентина Ярмолюк та заступник директора по виховній роботі Оксана Костюк. Діти 10 класу  (класний керівник О.Раш-Шиманська) підготували літературну композицію «Пекучий біль мого народу». Учасники  заходу запалили жалобні свічки, щоб душі закатованих голодом отримали вічний спокій і смирення.




Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять жертв сталінського голодомору.
 А також до уваги учнів в залі була розгорнута викладка літератури «Голодомор: очима болю і вустами гніву», де кожен з них мав змогу познайомитися з книгами, які є у міській бібліотеці для дітей.


В 2016 році День пам’яті жертв голодомору в Україні припадає на 26 листопада. Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників. Нехай ця пам’ять про всіх померлих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.