Мій список блогів

вівторок, 23 червня 2015 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ ОЧИМА ДІТЕЙ

28 червня наша країна відзначатиме День Конституції. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
Напередодні відзначення Дня Конституції України у пришкільному таборі відпочинку «Сонечко» ЗОШ №7 для учнів 6-7-х класів проведено діалог «Конституція України. Чому повинні ми її знати?»
Працівник міської бібліотеки для дітей розповіла дітям, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною, ознайомила з історією створення герба, прапора та гімну України. Діти активно відповідали на питання бліц-розминки «Моя країна – Україна!», взяли участь в обговоренні правових ситуацій та розділів Конституції України.



В міській бібліотеці для дітей у відділі обслуговування 5-9 класів читачам запропонована тематична полиця літератури «Конституція – наш спільний крок до майбутнього». Тут можна знайти і Конституцію України, і матеріали про історію української державності, про роль Конституції в житті країни і людей, права і обов'язки пересічних громадян, про те, як «народжуються» закони тощо.