Мій список блогів

вівторок, 19 березня 2024 р.

МАЙСТЕРКА В БІБЛІОТЕЦІ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЯЛЬКАРЯ

 


21 березня відзначається Міжнародний день лялькаря. Це день улюбленців всіх дітей, умільців створити казкову атмосферу і подарувати ляльці динаміку і характер .

Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран). У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення. Але, не зважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішено.

Лише тільки через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування було визначено. Традицію Свята лялькарів усього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всі професіонали і прихильники театру ляльок святкують Міжнародний день лялькаря.

17 березня, напередодні цього свята у  Нововолинській міській бібліотеці для дітей теж відзначали це свято. Користувачі бібліотеки створювали свої ляльки – маріонетки. Час пройшов швидко та цікаво, адже діти працювали старанно, кожна створювала свою ляльку.