Мій список блогів

понеділок, 24 квітня 2023 р.

ДЕНЬ ПОЛЬОТУ ЛЮДИНИ У КОСМОС

 

12 квітня – день початку епохи пілотованих космічних польотів – спільне свято, що з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі.

У цей день, 62 роки тому, Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Схід» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».

З цієї нагоди сьогодні до нашої бібліотеки завітали дітлахи Дошкільної локації "Промінчик" разом з вихователем Світланою Костянтинівною Ковальчук. Бібліотекар Лариса Крилова в рамках клубу "Книгочитограйко" провела для них інформаційне досьє "День польоту людини в космос". Матеріали для проведення заходів надані ГО Валентність. Переосмислення (посилання на фейсбук сторінку https://www.facebook.com/valency.rethink), в рамках реалізації проєкту MemoryCraft за підтримки ALIGHT сторінку https://www.facebook.com/WeAreAlight) З розповіді діти дізналися історію повітряних польотів. А після цього всі дружно взялися "виготовляти" космічні ракети. Всі до справи віднеслися дуже відповідально і тому швидко у дитячих рученятах з'явилися гарні паперові ракети.