Мій список блогів

четвер, 25 лютого 2021 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

               25 лютого минає 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці, геніальної поетеси, нашої славної землячки.

Леся Українка … Ім’я цієї видатної  поетеси відоме сьогодні людям усього світу. Леся Українка, дівчина з інтелігентної дворянської сімї, стала найвідомішою в українській літературі жінкою-поетесою. Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися і така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість народові та Батьківщині. Ні, другої такої на світі не було.

Леся – неповторна. Її життя  – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків. Леся Українка, невмирущий дух якої й нині витає над Україною, більше як сто літ тому передбачала, що до неї, як на прощу «Будуть приходити люди …»

З нагоди ювілею  поетеси в Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшла літературна розвідка  «Її вірші, як перла многоцінні, як дивний скарб серед земних століть», на яку завітали учні 4-А класу ліцею №1 з класним керівником Валентиною Володимирівною Мучак. Ведуча заходу Валентина Ярмолюк познайомила присутніх з біографією та творчістю Лесі Українки, навела цікаві факти з життя поетеси. Діти переглянули мультфільм «Біда навчить» створений за мотивами казки Лесі Українки.


У виконанні вихованців зразкового драматичного гуртка «Пролісок» Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Наталії Галичук прозвучали вірші геніальної Лесі Українки «Вишеньки-черешеньки», «Конвалія», «До мого Фортепіано», «Надія», «Тішся, дитино, поки ще маленька», «Хотіла б я піснею стати». А у виконанні  Наталія Іванівна прозвучав  вірш «Contra spem spero!».







На завершення заходу учні 4-А класу «сплели віночок» з віршів поетеси.



У читальному залі бібліотеки розгорнута книжкова виставка «Нерозквітла блакитна троянда» присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки, де кожен бажаючий може познайомитись з книгами, присвяченими життю та творчості славної землячки.