Мій список блогів

четвер, 22 листопада 2018 р.

ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКАМИ ПОДІЙ НА МАЙДАНІ

Нещодавно в українському календарі з’явився ще один пам'ятний день. На необхідність створення такої дати Президента надихнув героїзм народу. На боротьбу за свої ідеали пліч-о-пліч стали народи заходу і сходу, люди всіх національностей: українці, кримські татари, росіяни, білоруси…
Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Майдан 2013-2014 років як ніколи згуртував українців. Він став ще одним знаковим явищем в історії Української держави.
21 листопада в міській бібліотеці для дітей до Дня Гідності та  Свободи було проведено зустріч з учасниками подій на Майдані «Усе залежало від нас». Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану отримали змогу учні 7-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник С.О.Іващенко). З розповіді  завідувача бібліотеки Валентина Ярмолюк присутні дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані, про початок Революції Гідності та її героїв.

Своїми спогадами про історичні події на Майдані ділився Борис Федорович Бабійчук, волонтер, депутат обласної ради, який був неодноразовим учасником Євромайдану.
Минуло зовсім небагато часу і про захисників нашої держави вже пишуть вірші, книги, знімають кінофільми. Поетичні рядки, сплетені у патріотичну мозаїку звучали у виконанні місцевого поета, голови літературно-мистецької вітальні «Мамина криниця», який діє при центральній міській бібліотеці, Ярослава Григоровича Гиця. Ярослав Григорович теж був учасником Євромайдану. І про все пережите і побачене там вилилося у книзі віршів «Майдан душі».

Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих на Майдані, на війні на Сході і всіх, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність і свободу України і її народу.
А ще діти  задавали запитання гостям та ділилась своїми думками про сучасну історію нашої країни, про важливість власного внеску в розвиток рідної держави. 
В стінах бібліотеки діти писали листа для військових з побажанням їм здоров'я, миру і обіцянкою вчитись добре та стати в майбутньому захисниками нашої держави. А гості побажали учням любити свою Батьківщину, стати надійною зміною в майбутній історії нашої держави.