Мій список блогів

понеділок, 1 жовтня 2018 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ


Музика оточує людину з давніх часів. Здається, що немає у світі людини, яка б байдуже ставилася до її чарівних звуків, адже в них втілено все світле, добре та вічне. У перший день жовтня відзначають Міжнародний день музики. Можливо, дата для святкування цього дня була обрана невипадково, оскільки осінь є улюбленою порою року багатьох видатних художників, музикантів і письменників. Осінь – красива і різноманітна, як сама музика.
На даний момент вкрай важко уявити побут сучасної людини без звучання різноманітної музики. Безліч пісень, акустичних композицій, які встигли прозвучати на концертних майданчиках, вправно знаходить своє «друге дихання», втілюючи новий сенс на різних медійних платформах.
   Саме сьогодні міська бібліотека для дітей провела музичну мандрівку «Маленькі історії про українських композиторів» для учнів 8-го класу ЗОШ №3. І перед тим як поговорити про сучасну українську музику та композиторів, бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая запропонувала учням згадати з чого починалась музика, саме які композитори започаткували українську музику. Від бібліотекаря діти почули цікаві факти з життя українських композиторів: М. Леонтовича, М. Березовського, М.Лисенка і змогли переглянути цікаві відеофільми. Всі згадані люди видатні українські композитори. Вони зробили значний внесок у розвиток музичного мистецтва. Їхні роботи є зразками для багатьох наслідувачів, які пов’язали свою долю з музикою.
Також до уваги присутніх була представлена слайд-презентація про сучасного українського культового музиканта, співака, письменника, телеведучого, продюсера, актора, лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, якому 17 серпня виповнилося б 50 років з дня народження, але який нажаль у лютому 2015 року загинув в автокатастрофі. Учні ненадовго змогли зануритися в атмосферу його творчості: послухати в запису пісні у виконанні Скрябіна, згадати його неперевершену манеру спілкування, гумор. Для багатьох він став прикладом для наслідування і невід'ємною частиною життя. Безсумнівно, для України це велика втрата.

У бібліотеці для користувачів влаштована викладка літератури «Стежинами музичної планети».