Мій список блогів

понеділок, 26 березня 2018 р.

ЧИТАЙТЕ НАЙНОВІШЕ, ЧИТАЙТЕ НАЙЦІКАВІШЕ!

Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нещодавно фонд міської бібліотеки для дітей поповнився книгами сучасної дитячої української та зарубіжної літератури, природничими енциклопедіями, цікавими серіями книг з бюджету розвитку та з обмінного фонду Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, одержаних згідно наказу Міністерства культури України 31.10.2017 №1132 «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек». Усі вони виключно українською мовою. Приємно відзначити, що нові книги різної тематики, тож кожен читач зможе обрати щось цікаве для себе.
То що ж хочуть читати сучасні діти? Якій літературі надають перевагу? На ці запитання сьогодні відповідь дали учні 5-Б класу ЗОШ №7, які були запрошені на літературні смаколики «Сьогодні книжка вас здивує, свої таємниці вам подарує» (в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання). Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Олена Рябая ознайомила дітей з новинками й всі разом визначили жанрові переваги. Безперечне лідерство отримала пригодницька література. Звернення дітей до цього жанру продиктоване потягом до незвіданого, бажанням поринути у нові світи. Діти люблять твори зі щасливим кінцем, такий собі “happy-end” історії, із сильними і розумними героями, які б могли стати прикладом для наслідування.

Саме такими є видання, отримані дитячою бібліотекою. Це й пригодницька повість Зірки Мензатюк, сучасної української популярної письменниці, лауреата премії ім. Лесі Українки, «Таємниця козацької шаблі», яка захоплює своїми карколомними сюжетами, небезпечними, сповненими випробувань і несподіванок мандрівками у часі і просторі, а й передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події; книги із серії «Енциклопедія, казка, гра» - «Волинь», «Галичина», «Донбас», «Крим», «Полісся» - зібрали в собі легенди, казки, культуру та історію нашої України.
Без сумніву, великою популярністю у юних читачів будуть користуватись книги сучасних українських письменників. Книги з серії «Світи Марини та Сергія Дяченків»: «Зло не має влади», «Ключ від Королівства», «Королівська обіцянка»; «Злато сонця, синь води» Наталії Дев’ятко та інші. Це стовідсотково українське «фентезі», написане захоплююче і добротно.

Шанувальників зарубіжної дитячої літератури очікує зустріч з книгами сучасних зарубіжних авторів: дитячо-космічні пригоди Люсі та Стівена Гокінг, які запрошують у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді!; книжки норвезької письменниці Ніни Грьонтведт «Привіт, це я» та «Абсолютно не цілована», написані у формі щоденника дівчинки Уди; творами польського письменника Анджея Малешка «Магічне дерево» та інших, не менш цікавих авторів.

Після сьогоднішньої зустрічі учні прийшли до висновку, що важливу роль у розвитку людини будь-якого віку відіграє читання книг, адже завдяки книгам ми пізнаємо світ, як реальний, так і придуманий, чогось вчимося, вдосконалюємось.  
Тож запрошуємо всіх шанувальників слова до читання новинок. Зустріч з хорошою книгою завжди радісне свято. 
Також для учнів була організована пізнавальна екскурсія. Діти мали змогу не тільки отримати інформацію про послуги, які надає бібліотека, а й познайомитися з фондом, книжковими виставками, які функціонують у бібліотеці.