Мій список блогів

четвер, 7 квітня 2016 р.

СЕМІНАР-ПРЕЗЕНТАЦІЯ

6 квітня на базі Нововолинської міської бібліотеки для дітей відбувся семінар-презентація «Творча співпраця бібліотек для дітей з шкільними та позашкільними закладами та установами – основа успішної роботи дитячих книгозбірень». Метою семінару було показати співпрацю бібліотек для дітей з різними закладами та установами міста; довести, що бібліотека потрібна людям як джерело інформації, як шлях до душі кожної людини; бути відкритим домом для всіх тих, кому потрібна книга, психологічне розвантаження.


     Програма семінару була надзвичайно цікавою та насиченою. Про  співпрацю з бібліотекою розповідали Інна Володимирівна Чепурна  вихователь-методист ДНЗ №4, Світлана Костянтинівна Ковальчук – вихователь недільної школи Православного центру Преподобного Іова Почаївського, Наталія Іванівна Галичук – керівник гуртка «Культура мови і спілкування» ДЮЦу, Оксана Серафимівна Костюк – заступник директора по виховній роботі ЗОШ №7; Вікторія Петрівна Скриннікова – координатор  центру ВОБФ «Карітас-Волинь».
З доповідями «Публічні бібліотеки: від обслуговування населення до співпраці з громадою», «Розкриваємо, розвиваємо, творимо разом» виступили директор ЦБС Світлана Кухарук та завідувач МБД Валентина Ярмолюк.

 




Своїми професійними знахідками і досягненнями в цій сфері діяльності  поділилися бібліотекарі міської бібліотеки для дітей Лариса Крилова («Дитяче читання та книга як ідея співпраці дорослих і дітей»), Олена Рябая («Бібліотека – територія захоплюючого читання»), бібліотекар ЦМБ Антоніна Костилева, бібліотекар ЗОШ №5 Людмила Суржик («Шкільні бібліотеки в інформаційно-освітньому просторі: мотивація до технологічних змін та співпраці»). У рамках семінару було проведено тренінг на емоційне розвантаження працівниками соціального центру благодійного фонду «Карітас-Волинь».

 

Для всіх учасників семінару сюрпризом став виступ вихованців ДНЗ №4 «Берізка», які подарували чудовий весняний настрій, та гуртківців ДЮЦу з інсценізацією казки І.Франка «Лисичка та журавель».



Всі присутні мали змогу насолодитися чудовими мистецькими роботами наших  читачів Лютяниці Аніти та Павлічук Маргарити, які були представлені на виставці-персоналії «Фантазії своїми руками».


Яскравим емоційним фіналом семінару став «Круглий стіл», де усі учасники констатували, що ефективна робота сучасного бібліотекара неможлива без професійного спілкування, дружньої та плідної співпраці.
Безумовно, подібні семінари мають велику вагу, вони сприяють не лише спілкуванню однодумців, виробленню навичок колективної роботи, а й дозволяють одержані знання застосовувати  на практиці.