Мій список блогів

середу, 8 квітня 2015 р.

Йде Великдень по Землі

Навесні, коли все оживає, зеленіє оновлена земля до нас приходить одне з найбільших християнських свят Великдень. Невід'ємним атрибутом цього свята є писанка. У наших предків яйце було символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. А фарбоване, розмальоване вважається оберегом.
Для того, щоб не забувати та примножувати традиції нашого народу напередодні Великодня учні 4-Б кл. ЗОШ №7 (класний керівник Магера Н.П.) завітали до музею старовини та народного побуту Низкиницького Свято-Успенського монастиря. Переступивши поріг музею, діти ніби потрапили у минуле до наших предків, та прослухавши цікаву розповідь Кравчук Галини Олександрівни, дізнались багато про ремесла та звичаї  краю. А бібліотекар Лариса Крилова познайомила з історією виникнення писанок, з народними легендами та традиціями пов'язаними з ними.
Після цього маленькі писанкарі взялися за виготовлення своїх виробів. Під чітким керівництвом Галини Олександрівни у дитячих руках створювалися шедеври, кожен по-своєму цікавий та неповторний, адже зігрітий він дитячою любов'ю та теплотою.
На закінчення зустрічі благочинний Свято-Успенського монастиря отець Стефан провів ексурсію монастирем. Так як зараз період Великого Посту він закликав всіх нас до добра, милосердя, щоб зустріти світле свято Воскресіння з чистим серцем та помислами.



У відділі облуговування дошкільників та учнів 1-4 класів розгорнуто тематичну викладку літератури «Так натхненно дзвонять Великодні дзвони». Запрошуємо всіх бажаючих завітати до нашої бібліотеки, та познайомитися з матеріалами викладки.