ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ

.

четвер, 9 травня 2024 р.

ДЕНЬ ЄВРОПИ

   Цьогоріч Україна знову долучається до заходів з нагоди Дня Європи, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності. Цей день в Україні особливий – ми зустрічаємо його в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

    До цієї дати міська бібліотека для дітей провела євро-інформ "Побачення з Європою" для учнів 5-Б класу Нововолинського ліцею 8 (вчитель Турик Т.О.). Бібліотекар розповідала про історію створення Євросоюзу, його символи – прапор та гімн та здійснили разом з учнями віртуальну подорож «Європа нашими очима». Діти пірнули у світ сьогодення країн Європейського Союзу, ознайомились з видатними пам’ятками культури, традиціями та кулінарією народів Європи, дізналися, що найбільша країна Європи – це Україна, а найменша – Ватикан. 

Цей день вкотре нагадав нам, що Європа починається не за державним кордоном України – вона починається у серці кожного українця!.