ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ

.

вівторок, 27 квітня 2021 р.

ВАЛЕОЛОГІЧНА СУПЕРЕЧКА В БІБЛІОТЕЦІ

 

Всі знають, що прийом їжі – це задоволення, а вживання деяких продуктів – справжня насолода. Так в чому ж шкода?

Розібратися у цьому складному питанні, в рамках клубу активного спілкування «Однокласник», вирішили учні 6-А класу Нововолинського ліцею №7 за допомогою валеологічної суперечки «Підступні бульбашки, чіпси, сухарики».

Бібліотекар міської бібліотеки для дітей Рябая Олена розповіла про можливі наслідки «смачної хімії», які є малодослідженими і небезпечними. Про те, що правильне харчування – перший ключ до здоров'я і доброго самопочуття.  Учні дізналися, що "найсмачніша їжа" насправді є і самою некорисною. Разом провели досліди та визначили топ-5 найбільш небезпечних для здоров'я продуктів. Також бібліотекар ознайомила школярів з книгою "100 фактів про їжу" (автори: Сем Бер, Рейчел Фірт, Роуз Голл, Еліс Джеймс, Джером Мартін), яка надійшла до бібліотеки від Українського інституту книги. А на закінчення заходу учасники отримали пам'ятку "Рекомендації щодо раціонального харчування" і пообіцяли відмовитися від таких улюблених чіпсів, сухариків, газованих напоїв, фастфуду та інших смаколиків для своєї ж користі.