ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ

.

вівторок, 28 листопада 2017 р.

СВІТ ГЕРОЇВ ДЖОНАТАНА СВІФТА

30 листопада минає 350 років від дня народження церковного діяча, публіциста, сатирика, англомовного ірландського письменника Джонатана Свіфта. Автор іронічних віршів, безлічі політичних і релігійних памфлетів, Свіфт увійшов до історії літератури, перш за все, як творець книги «Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спочатку лікаря, а потім капітана кількох кораблів». Цей роман приніс письменнику всесвітню популярність. Це один з найбільш чудових сатиричних творів світової літератури. Уперше цей твір було видано у 1726 році. Безсмертний роман англійського сатирика ось уже кілька століть вражає, захоплює і дивує читачів.
У ньому описані незвичайні мандрівки хірурга і капітана Лемюеля Гуллівера, який потрапляє до фантастичних країн, де з ним відбуваються чудернацькі, а іноді й трагікомічні пригоди.
Водночас це — іронічні та сумні роздуми про долю усього людства, його духовні вади, недосконалість будь-якого суспільного устрою.
Гуллівер смішний і жалюгідний, коли повертається додому. З тих пір він нездатний спілкуватися з людьми, в яких бачить жахливих єгу. Прагнучи очиститися від людських вад, він йде від своєї сім’ї і проводить весь час у стайні. Але Гуллівер прекрасний як оповідач, коли пише про пережите.
Цей роман приніс письменнику всесвітню популярність. Джонатан Свіфт поставив собі за мету - змалювати і висміяти ненависні йому порядки Англії того часу. І це йому вдалося.
До дня народження відомого письменника у міській бібліотеці для дітей відбувся бібліомікс «Мандруємо разом з Гуллівером». Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів МБД Олена Рябая ознайомила учнів 7-го класу ЗОШ №3 з книгою автора «Мандри Гуллівера». Школярі зацікавлено слухали про історію виникнення книги та захопливі подорожі Лемюєля Гуллівера. А потім відповіли на запитання вікторини, пройшли тест «Лемюєль Гуллівер».
Здійсніть захопливі подорожі разом з Лемюєлем Гуллівером, і ви не пошкодуєте!