ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ

.

пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

ЗНАЙДИ СВОЮ КНИГУ

    Чи доводилося вам здійснювати загадкову подорож у пошуках книги? А от читачі дитячої бібліотеки здійснили таку пригодницьку подорож. 

  "Знайди свою книжку!", під такою назвою пройшов захід в рамках клубу активного спілкування "Однокласник". І що важливо, діти охоче  ділилися своїми враженнями, почуттями та емоціями від прочитаних книг! Адже саме правильна книга в правильний час здатна затягнути людину в читання й згодом зробити це її постійною практикою. 

  У тому, що читання книг приносить людині неоціненну користь, не потрібно нікого переконувати. Варто читати книги щодня.

  Завітайте до дитячої бібліотеки, де вас чекають тематичні підбірки книг для читання. Можливо, серед них виявляться й ті книжки, які ви давно хотіли знайти!



неділя, 21 квітня 2024 р.

ВЕЛИКОДНІЙ СЕРПАНТИН

  Сьогодні діти в бібліотеці покреативили на тематику Великодня. Для цього достатньо кольорового паперу, кілька аркушів звичайного офісного паперу, клей, ножиці та олівці. Повірте, результати їхньої творчості вас приємно здивують.

   Поробки не потребують багато часу для виготовлення. Симпатичні, милі, емоційно заряджені – їх хочеться робити, щойно бачиш картинку. 

   Добре,  що творчість пройшла в співпраці – дітей і дорослих, дітей з іншими дітьми. Адже в єднанні відчувається взаємна підтримка та емоційний контакт. Діти отримали задоволення від процесу творчості. А дитячі поробки не залишать нікого байдужим. 

   Тож ділимося творчими роботами наших дітей.




четвер, 18 квітня 2024 р.

ДЕНЬ ІНФОРМАЦІЇ «В ДОДОНЯХ ВСЕСВІТУ ЗЕМЛЯ»

 

22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних

ресурсів, якими наділила нас природа. 

Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

Напередодні цього свята у Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшов День інформації «В долонях Всесвіту Земля». Працівники бібліотеки підготували для користувачів ряд цікавих заходів. Діти мали змогу дізнатися про свято, познайомитися з новими книгами із серії «Турбота про планету» та «Екоісторії», прийняти участь у вікторині до Всесвітнього дня Землі, ознайомитися з виставкою-роздумом «Людина і природа: гармонія чи трагедія». А ще учні ліцею №8 3-В кл. розмальовували малюнки про захист природи, про планету Зем ля та пообіцяли, що завжди будуть оберігати матінку-природу.

То ж завдання кожної людини — берегти нашу планету, а особливо ту територію, де вона живе сьогодні, де будуть жити її діти завтра.













вівторок, 16 квітня 2024 р.

 





Сьогодні у недільний вихідний у Нововолинській міській бібліотеці для дітей ми "виготовили" свій пальчиковий театр та презетували казку Рукавичка. З величезним задоволенням діти створювали своїх персонажів казки та майстерно зіграли роль. А ще вкотре перечитали казку Рукавичка, проаналізували її персонажів та зробили висновки, що потрібно робити, а що не слід...




середа, 10 квітня 2024 р.

ЕКСКУРСІЯ ДО БІБЛІОТЕКИ

 

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції... Книга - мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів. Саме про книгу йшла мова під час екскурсії, на яку завітали учні 2-В класу Нововолинського ліцею 8 разом з класним керівником Марією Ігорівною Доскоч. У вигляді цікавої гри бібліотекар Лариса Крилова познайомила дітей з бібліотекою та книгами, які у нашій бібліотеці. А ще читали уривки із книг, відгадували загадки, повторили свої знання про казки, потанцювати в читальному залі під час запальних руханок. Усміхнені обличчя дітей та слова їхньої вдячності свідчили про те, що їм дуже сподобалося цікава та пізнавальна екскурсія.

 Сподіваємося, що вони будуть завжди товаришуватимуть з книгою і бібліотека стане улюбленим місцем для читання та проведення часу із друзями.








понеділок, 8 квітня 2024 р.

 

12 квітня в Україні святкують День працівників ракетно-космічно галузі  та Міжнародний день авіації та космонавтики.

Це свято з’явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань.

Першим, хто запропонував використати ракети для польоту людини у космос був українець - Микола Кибальчич. Автор схеми першого у світі реактивного літального апарата.

Україна - місце де зародилась світова космонавтика, де народилися і працювали вчені ракетно-космічної галузі. Українські льотчики – космонавти, яких знає весь світ – Попович Павло Романови, перший український космонавт,

Береговий Георгій Тімофієвич, Сергій Павлович Корольов, під його керівництвом було здійснено запуск першої безпілотної крилатої ракети. Його ракета 12 квітня 1961 року вивела у космос першу людину планети. І перший та єдиний космонавт незалежної України Каденю́к Леоні́д Костянти́нович.

Напередодні цієї дати у Нововолинській міській бібліотеці для дітей пройшов майстер - клас «Змайструй свою ракету». Під час зустрічі діти з розповіді завідувача бібліотеки дізналися про розвиток ракетної галузі України, про перших космонавтів, які прославили Україну. Потім виготовляли ракету і розмальовували малюнки, пов’язані з космосом.